MUSIC OFF | IN ENGLISH
Youtube Facebook

HELSINKI SPRING LIGHT
CHAMBER MUSIC FESTIVAL

logo

23. — 28.4.2013 TEMPPELIAUKION KIRKKO
6.5.2013 MUSIIKKITALO

Anastasia Injushina - piano

Anastasia Injushina aloitti pianonsoiton opintonsa neljävuotiaana ja siirtyi pian Pietarin konservatorion erikoismusiikkikouluun Lubov Rudovan luokalle. Jo nuorena hän kiersi maata orkesterisolistina, ja 10 vuoden iässä hän sai esiintyä ensimmäistä kerta maineikkaassa Pietarin Filharmonian suuressa salissa.

Vuonna 1991 Anastasia Injushina muutti Suomeen opiskelemaan Sibelius- Akatemiassa, josta valmistui vuonna 1997 Vjatseslav Novikovin johdolla erinomaisin arvosanoin. Opiskelujensa aikana hänet palkittiin Maj Lind - pianokilpailussa jaetulla II sijalla. Vuonna 1996 hän voitti yhden Euroopan arvostetuimmista musiikkikilpailuista, Münchenin ARD-kilpailun, sello- piano-sarjassa Sennu Laineen kanssa. Tämä voitto merkitsi hänelle solistisen uran lisäksi kehitystä kamarimuusikkona kansainvälisellä tasolla.

Opiskeluiden jälkeen Anastasia Injushina on tehnyt lukuisia TV- ja radionauhoituksia mm. ARD 1- , Bayerische Rundfunk-, Mitteldeutsche Rundfunk-, Norddeusche Rundfunk-, ja YLE:n kanaville. Hänet on kutsuttu esiintymään myös lukuisilla musiikkifestivaaleilla, joista mainittakoon Schleswig-Holstein, Mecklenburg, MDR-Sommer, Kuhmon Kamarimusiikki, sekä Korsholman ja Mikkelin musiikkijuhlat. Anastasia Injushina on lisäksi konsertoinut aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Anastasia Injushinalla on erityinen ja pitkäaikainen suhde kamarimusiikkiin. Usean vuoden aikana tämä rakkaus kypsyi päätökseksi järjestää uusi kamarimusiikkitapahtuma Helsinkiin ja nyt hän toimii Spring Light Chamber Music festivaalin taiteellisena johtajana.

Kamarimusiikin ohella Anastasia Injushina jatkaa konsertoimista solistina eri puolilla maailmaa. Hän myös levytti Ondine-levymerkille J.S. Bachin ja poikien konserttoja saksalaisen Hamburger Cameratan solistina. Levy on saanut loistavaa kritiikkiä useissa eri maissa.

Danskebank Kauppakamari Kaupan liitto Clear Channel Riverbed Fiskars Dreamdo Kapu Digita AII Wild Finnair Helsingin Sanomat

Spring Light tiimi 2013 kiittää kaikkia osallistuneita.