MUSIC OFF | IN ENGLISH
Youtube Facebook

HELSINKI SPRING LIGHT
CHAMBER MUSIC FESTIVAL

logo

23. — 28.4.2013 TEMPPELIAUKION KIRKKO
6.5.2013 MUSIIKKITALO

Vilde Frang - viulu

Vilde vastaanotti vuoden 2012 Credit Suisse Young Artists Award -palkinnon ja esiintyi Wienin filharmonikkojen ja Bernard Haitinkin kanssa Luzernin kesämusiikkifestivaaleilla syyskuussa 2012.

Erityisesti hänen erinomaisen musiikillisen ilmaisunsa ja hyvin kehittyneen taituruutensa ja musikaalisuutensa ansiosta Vilde Frang on vakiinnuttanut asemansa yhtenä oman sukupolvensa johtavista nuorista viulisteista jo siitä alkaen, kun Mariss Jansons kiinnitti hänet 12-vuotiaana debytoimaan Oslon filharmonisen orkesterin kanssa.

Viime aikoina hän on esiintynyt ja tulee lähiaikoina esiintymään esimerkiksi seuraavien orkestereiden kanssa: Mahler Chamber Orchestra, Kremerata Baltica, Academy of St. Martin in the Fields, BBC Symphony, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Konzerthausorchester Berlin, HR-Sinfonieorchester Frankfurt, Tonhalle-Orchester Zurich, Venäjän kansallisorkesteri, Rotterdamin filharmonikot, NHK Symphony Tokiossa ja Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo, joissa kapellimestareina toimivat Ivan Fischer, Paavo Järvi, Vladimir Ashkenazy, Mariss Jansons, David Zinman, Vassily Sinaisky, Esa-Pekka Salonen ja Gianandrea Noseda.

Hän on esiintynyt sekä resitaalein että kamarimuusikkona festivaaleilla Schleswig- Holsteinissa, Mecklenburg-Vorpommernissa, Rheingaussa, Lockenhausissa, Gstaadissa, Verbierissä ja Luzernissa. Hän on tehnyt yhteistyötä Gidon Kremerin, Juri Bashmetin, Martha Argerichin, Julian Rachlinin, Leif Ove Andsnesin ja Maxim Vengerovin kanssa; Anne- Sophie Mutterin kanssa hän on kiertänyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa ja esittänyt Bachin Kaksoiskonserttoa yhdessä Camerata Salzburgin kanssa.

Debytoituaan Lontoon filharmonisen orkesterin kanssa vuonna 2007 Vilde kutsuttiin välittömästi esiintymään uudelleen orkesterin ja Vladimir Jurowskin kanssa Royal Festival Hallissa järjestetyssä konsertissa kaudella 2009. Pian tämän jälkeen Vilde esiintyi Wigmore Hallissa.

Kriitikot eri puolilla maailmaa ylistivät hänen ensimmäistä konserttolevytystään EMI Classicsin vuoden 2010 nuorena taiteilijana; Vilde saikin levytyksestä Norjan Grammy- palkinnon Spellemannsprisenin, Edison Klassiek -palkinnon ja Classic BRIT Award -palkinnon parhaana tulokkaana. Hänen viimeisin konserttilevytyksensä sai yhtä paljon ylistystä osakseen, ja sille on myönnetty Gramophone Award -ehdokkuus, Diapason- lehden "Diapason d'Or" -palkinto ja Echo Klassik -palkinto.

Vuonna 1986 Norjassa syntynyt Vilde on opiskellut Barratt Due -musiikkiopistossa Oslossa, Hampurin musiikkikorkeakoulussa Kolja Blacherin oppilaana ja Kronberg-akatemiassa Ana Chumachencon johdolla. Hän soittaa Jean-Baptiste Vuillaumen viulua, jonka on hänelle lainannut Anne-Sophie Mutterin Freundeskreis Stiftung -säätiö.

Danskebank Kauppakamari Kaupan liitto Clear Channel Riverbed Fiskars Dreamdo Kapu Digita AII Wild Finnair Helsingin Sanomat

Spring Light tiimi 2013 kiittää kaikkia osallistuneita.