MUSIC OFF | IN ENGLISH
Youtube Facebook

HELSINKI SPRING LIGHT
CHAMBER MUSIC FESTIVAL

logo

23. — 28.4.2013 TEMPPELIAUKION KIRKKO
6.5.2013 MUSIIKKITALO

Hamburger Camerata

Soittokauden 2012-2013 alussa Hamburger Camerata onnistui kiinnittämään nuoren huippuluokan kapellimestarin Simon Gaudenzin uudeksi orkesterinjohtajakseen. Hänen johtamansa kamariorkesteri kuuluu tärkeänä osana Hampurin musiikkikulttuuriin ja orkesteri vaikuttaa Hampurin edustajana myös kaupunginrajojen ulkopuolella.

Hamburger Camerata perustettiin vuonna 1986, josta lähtien se on saanut erityistä huomiota erikoisella, hyvin harkitulla ohjelmallaan ja esityksillään. Taidokas tekninen tarkkuus ja ja epäsovinnainen soittotapa ovat ominaisia piirteitä orkesterille kuten myös uskollisuus omalle tyylille, rento kamarimusiikillinen sointi ja musiikin eloisuus. Vuodesta 1990 lähtien Hampurin Laeiszhalle-konserttisalissa soitettava konserttisarja on varmistanut orkesterille Max Pommerin, Claus Bantzerin ja Ralf Gothónin johtamana omaleimaisen paikan Hampurin musiikkimaailmassa. Monipuolinen ohjelmatarjonta, joka koostuu kamarimusiikillisista sinfonioista ja sinfonisesta kamarimusiikista sekä myös modernista musiikista ovat ominaisia tälle konserttisarjalle.

Vuonna 2001 Max Pommer aloitti kautensa Hamburger Cameratan taiteellisena johtajana. Hänen johtamanaan orkesteri konsertoi suurella menestyksellä useissa Saksan kaupungeissa ja kansainvälisillä musiikkijuhlilla. Max Pommer lopetti uransa Hamburger Cameratan taiteellisena johtajana kymmenen menestyksellisen vuoden jälkeen täytettyään 75 vuotta helmikuussa 2011. Samaan aikaan konserttimestarin vastuulliseen asemaan onnistuttiin pestaamaan Amaryllis-kvartetin ykkösviulisti Gustav Frielinghaus.

Kesäkuussa 2011 palkittu Simon Gaudenz esiintyi vierailevana kapellimestarina Hampurin Laeiszhallessa ohjelmalla "Ungarische Serenade". Yleisöltä ja muusikoilta saatu erittäin positiivinen palaute olivat perustana päätökselle taiteellisen yhteistyön aloittamisesta.

Orkesteri esiintyy oman kausikorttisarjansa ohella myös monissa muissa tilaisuuksissa, esimerkiksi n. 45 konserttia vuodessa Hampurin ja Pohjois-Saksan kirkoissa sekä kuuluisilla festivaaleilla ja konserttilavoilla Saksassa ja ulkomailla.

Hamburger Camerata on kutsuttu kahdeksannen kerran järjestettävään ›East MeetsWest‹ -kulttuuritapahtumaan (japanilais-saksalainen ystävyyskonsertti) Haseldorfinkartanoon, vuonna 2013 pidettävään Spring Light Chamber Music -tapahtumaan Suomeen Ralf Gothónin johtamana, joka pidetään vuonna 2011 avatussa Helsingin Musiikkitalossa ja Mecklenburg-Vorpommernin musiikkijuhlille kapellimestari Simon Gaudenzin johtamana.

Tämän lisäksi kamariorkesteri on tänä vuonna osallistunut Saksan evankelisilla kirkkopäivillä (DEKT) Hampurissa järjestettävään projektiin sekä nauhoittanut cd-levyn Ondine-levy-yhtiölle Anastasia Injushinan ja Ralf Gothónin kanssa.

Hamburger Camerata huolehtii musiikin välittämisestä myös erityisesti köyhistä oloista tuleville lapsille järjestämällä perhekonsertteja, Elbwichtel -konserttisarjan, konsertteja koululaisilla ja lastentarhalaisille, kummiprojekteja, koulu- ja lastentarhakäyntejä, soittimiin tutustumista ja musiikkipajoja. Näihin tapahtumiin osallistuu vuosittain yli 10 000 lasta ja nuorta.

Tämä hedelmällinen ja menestyksekäs taiteellinen työ ei olisi mahdollista ilman seuraavien sponsoreiden ja muiden tukijoiden rahallista tukea: Thomas J.C. ja Angelika Matzen Stiftung, Leseberg Automobile GmbH, Kulturbehörde Hamburg, Otto GmbH & Co. KG, Nofear-Thebook.com, Deutsche Stiftung Musikleben, Funk Internationale Versicherungsmakler und Risk Consultants, J.J. Darboven GmbH & Co. KG, Kinder helfen Kindern e.V., Stiftung Kinderjahre, Hamburger Camerata Förderverein e.V.

Tämän lisäksi useat yhteistyökumppanit, ystävät ja muut tukijat sekä puheenjohtaja Rolf Seelmann-Eggebertin johtama hallintoneuvosto tukevat orkesteria korvaamattomalla tavalla, jotta Hamburger Camerata voi toteuttaa taiteelliset tavoitteensa myös tulevaisuudessa

Danskebank Kauppakamari Kaupan liitto Clear Channel Riverbed Fiskars Dreamdo Kapu Digita AII Wild Finnair Helsingin Sanomat

Spring Light tiimi 2013 kiittää kaikkia osallistuneita.