MUSIC OFF | IN ENGLISH
Youtube Facebook

HELSINKI SPRING LIGHT
CHAMBER MUSIC FESTIVAL

logo

23. — 28.4.2013 TEMPPELIAUKION KIRKKO
6.5.2013 MUSIIKKITALO

Yuval Gotlibovich - alttoviulu

Israelilainen alttoviulisti ja säveltäjä Gotlibovich on saavuttanut ensimmäisen sijan kansainvälisessä Lionel Tertis -alttoviulukilpailussa, Aviv-kilpailussa sekä Fischoff- kamarimusiikkikilpailussa.

Hän on soittanut solistina mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin, Tel Aviv Soloists Ensemblen, Texas Festival -orkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä kamarimusiikin saralla maailmankuulujen taiteilijoiden, kuten Menachem Presslerin, Marc Andre Hamelinin, George Pludermacherin, Nubuko Imain, Natalia Gutmanin, Janos Starkerin ja Mischa Maiskyn, kanssa, ja hän on konsertoinut Lontoon Wigmore Hallissa ja Washingtonin Kennedy Centerissä. Hän on säännöllinen vieras Euroopan johtavilla kamarimusiikkifestivaaleilla.

Gotlibovichin säveltämä ja Holstebron kansainvälisten musiikkijuhlien tilaama "Behind the Mirror" -teos sai ensi-iltansa Janne Thomsenin, Lars Anders Tomtrerin ja Zorn Markovicin esittämänä yhteistyössä Odin Theatre Companyn kanssa. Galicialaisen Are More -festivaalin tilauksesta Gotlibovich on säveltänyt musiikkia kahteen pitkään mykkäelokuvaan, ja hän on esiintynyt lukuisilla elokuva- ja musiikkifestivaaleilla. Pieces-teos soolosellolle sävellettiin Erica Weissille, joka myös kantaesitti sen tänä vuonna San Peren kamarimusiikkijuhlilla Barcelonassa.

Gotlibovich on esiintynyt 21 levytyksellä, mukaan lukien Jean Francaix'n alttoviululle ja pianolle säveltämän Rhapsodien alkuperäisversion ensilevytyksellä, ja Verso Recordsille Fabian Panisellon ja Raster-Notonin kamarimusiikin DVD- ja CD-formaattien ensilevytykset yhdessä Ensemble Modernin, Alva Notan ja Ryuichi Sakamoton kanssa. Sony Classical International julkaisi hiljattain uuden albumin, joka sisältää hänen sovituksensa Bachin Goldberg-muunnelmista eri musiikkityyleihin yhteistyössä Garnati Ensemblen kanssa.

Gotlibovich on työskennellyt sellaisten säveltäjien kuten Penderecki, Dutilleux ja Gubaidulina kanssa; hän on esittänyt Alexandre Eisenbergin ja Justin Merrittin hänelle omistamia alttoviulukonserttoja, sekä tehnyt yhteistyötä uusien yhtyeiden, kuten Ensemble Modernin, Caliston, Meitarin, Bcn 216:n ja Ictusin, kanssa.

Gotlibovich on nuorin Indianan yliopiston opettajakuntaan hyväksytty professori. Tällä hetkellä hän toimii professorina luganolaisessa Conservatorio della Svizzera Italianassa ja katalonialaisessa Escola Superior de Musicassa.

Hänen tärkeimpiä opettajiaan ovat Atar Arad ja Anna Rasnovsky.

Danskebank Kauppakamari Kaupan liitto Clear Channel Riverbed Fiskars Dreamdo Kapu Digita AII Wild Finnair Helsingin Sanomat

Spring Light tiimi 2013 kiittää kaikkia osallistuneita.