MUSIC OFF | SUOMEKSI
Youtube Facebook

HELSINKI SPRING LIGHT
CHAMBER MUSIC FESTIVAL

logo

23 — 28th April 2013 TEMPPELIAUKIO ROCK CHURCH
6th May 2013 HELSINKI MUSIC CENTRE

Andreas Brantelid - sello

Andreas Brantelid on yksi Skandinavian johtavista sellisteistä, ja hän niittää kansainvälistä mainetta nopeasti. Tällä hetkellä hän esiintyy New Yorkissa toimivaan Lincoln Centre Chamber Music Societyn vierailevana taiteilijana, konsertoiden säännöllisesti New Yorkissa ja muualla Pohjois-Amerikassa. Kauden 2011/2012 kohokohtiin kuuluivat hänen debyyttinsä Tonhalle Orchesterin (Jonathan Nott), Ruotsin kamariorkesterin (Thomas Dausgaard) ja Oslon Filharmonikkojen (Joshua Weilerstein) kanssa. Lisäksi hän soitti ensimmäistä kertaa Skotlannin kamariorkesterin ja Robin Ticciatin kanssa Skotlannissa ja Saksan-kiertueella. Muita tämän kauden esityksiä ovat konsertit New Yorkissa, Vancouverissa, Barcelonassa, Gentissä ja useissa kaupungeissa ympäri Skandinaviaa.

Andreas debytoi 14-vuotiaana Tanskan kuninkaallisen orkesterin kanssa Kööpenhaminassa, jolloin hän soitti Elgarin Sellokonserton. Sittemmin hän on esiintynyt Skandinavian merkittävimpien orkestereiden solistina; näiden esitysten joukossa on myös Niels Rosing-Schow'n Sellokonserton kantaesitys Tanskan radion sinfoniaorkesterin kanssa. Hänen konserttoesityksiinsä kuuluvat myös esiintymiset Wienin sinfoniaorkesterin, Hampurin sinfoniaorkesterin, Brysselin filharmonikkojen, Birminghamin sinfoniaorkesterin ja Münchenin kamariorkesterin kanssa. Andreas toimi hiljattain BBC:n New Generation Artist -ohjelmassa, esiintyen useiden BBC:n orkestereiden solistina sekä resitaaleissa ja kamarimusiikkiesityksissä.

Kaudella 2008/09 European Concert Hall Organization ECHO kiinnitti hänet "Rising Star" -konserttisarjansa esiintyjäksi, minkä puitteissa hän esiintyi useissa merkittävissä kohteissa, kuten Concertgebouwissa Amsterdamissa, Musikvereinissa Wienissä, Palais des Beaux Artsissa Brysselissä, Köln Philharmoniessa ja Tukholman konserttitalossa. Hän on konsertoinut myös New Yorkissa (Carnegie Hall), Lontoossa (Wigmore Hall) ja Pariisissa. Andreas nauttii suunnattomasti yhteistyöstä muiden muusikoiden kanssa, ja hän esiintyy säännöllisesti tärkeillä festivaaleilla esimerkiksi Wienissä, Schlewswig-Holsteinissa, Bergenissä, Verbierissä ja Lontoossa.

Huhtikuussa 2008 EMI julkaisi Andreasin ensimmäisen konserttolevyn, joka sisälsi Tšaikovskin Rokokoomuunnelmat, Schumannin konserton ja Saint-Saënsin konserton nro 1; Andreas esiintyy levyllä yhdessä Tanskan radion sinfoniaorkesterin kanssa, jonka kapellimestarina toimi Michael Schønwandt. Chopinin kamarimusiikkia sisältävä levy, joka sisältää myös hänen sellosonaattinsa, julkaistiin tammikuussa 2010 ja se sai osakseen paljon ylistystä.

Andreas oli ensimmäinen pohjoismaalainen, joka voitti 1. palkinnon Eurovision nuorten solistien kilpailussa (2006) ja Paulon kansainvälisessä sellokilpailussa (2007). Hänet valittiin Borletti-Buitoni Trust Fellowship -voittajaksi vuonna 2008 ja Tanskan Radio valitsi hänet omaksi "Artist in Residence" -taiteilijakseen vuonna 2007. Hän on opiskellut isänsä Ingemar Brantelidin, Mats Rondinin, Torleif Thedéenin ja Frans Helmerssonin johdolla. Andreas soittaa "Ex-Boni" Stradivarius-selloa vuodelta 1707, jonka hänelle on ystävällisesti lainannut norjalainen taiteenkerääjä Christen Sveaas.

Danskebank Kauppakamari Kaupan liitto Clear Channel Riverbed Fiskars Dreamdo Kapu Digita AII Wild Finnair Helsingin Sanomat

Spring Light team 2013 wants to thank you all. Have a good one.