MUSIC OFF | IN ENGLISH
Youtube Facebook

HELSINKI SPRING LIGHT
CHAMBER MUSIC FESTIVAL

logo

23. — 28.4.2013 TEMPPELIAUKION KIRKKO
6.5.2013 MUSIIKKITALO

Vladimír Bukač - alttoviulu

Vladimír Bukač on Tšekin arvostetuimpia alttoviulisteja. Vuona 1964 syntynyt Bukač opiskeli Prahan konservatoriossa ja musiikkiakatemiassa sekä Freiburgin musiikkikorkeakoulussa. Hän herätti laajalti huomiota ja voitti useita kotimaisia sekä kansainvälisiä kilpailuja jo opiskeluvuosinaan.

Opiskelujen jälkeen Vladimír Bukač muutti asumaan Japaniin, jossa hän työskenteli sekä orkesterisolistina että kamarimuusikkona, jakaen aikansa viulun ja alttoviulun välillä. Alttoviulu on osoittautunut tärkeäksi soittimeksi hänen uransa kannalta. Vuonna 1993 Vladimír Bukač pestattiin viulistiksi ja myöhemmin alttoviulistiksi arvostettuun Talich-kvartettiin, joka on esittänyt tšekkiläistä musiikkia ympäri Euroopan, Japanissa, Pohjois- ja Etelä- Amerikassa sekä Etelä-Koreassa. Konsertoinnin lisäksi kvartetti on tehnyt useita levytyksiä ja sen tarjoamat mestarikurssit ovat suosittuja kaikkialla maailmassa.

Vladimír Bukač on esiintynyt maailman johtavissa konserttisaleissa, levyttänyt ahkerasti, sekä tehnyt äänityksiä Tšekin radiolle ja BBC:lle. Hänen levyjään on nähty mm. Classic CD- lehden "Choices of the Month"-listalla. Kehuja on tullut myös The Stradilta, Gramophonelta ja monilta muilta.

Vladimír Bukač on alttoviulunsoiton lehtori Dresdenin musiikkikorkeakoulussa. Hän pitää mestarikursseja säännöllisesti myös Royal Northern College of Music -koulussa Manchesterissä, tšekkiläis-ranskalaisessa Telcin musiikkiakatemiassa sekä Prahan Music Performance Institute & Festivalissa. Näiden lisäksi Bukač on myös toiminut tuomarina mm. L.Tertis- ja ARD-kilpailuissa.

Hän soittaa harvinaista italialaista Santini Lavazzan ja G.P. Guadagninin Milanossa 1725/75 rakentamaa alttoviulua.

Danskebank Kauppakamari Kaupan liitto Clear Channel Riverbed Fiskars Dreamdo Kapu Digita AII Wild Finnair Helsingin Sanomat

Spring Light tiimi 2013 kiittää kaikkia osallistuneita.